Diana & Piero

Wie zijn wij?

Over La Tavolata

Gezond, snel, gemakkelijk en heel gezellig. Dat typeert de Italiaanse keuken. Maar die heerlijke pasta uit het restaurant op je vakantieadres smaakt toch anders wanneer je het thuis klaarmaakt.Dat verschil zit ‘m in details; kleine keukengeheimpjes die eigenlijk alleen ‘nonna’ kent. Kook je met ons mee?
De naam La Tavolata is afgeleid van een Italiaanse traditie die veel voorkomt Italië. Iedereen eet aan een lange tafel. De sfeer is informeel, gerechten worden gedeeld en er wordt (zelfgemaakte) wijn gedronken. Zowel Piero als Diana koken al jaren voor vrienden en familie. De paden van Piero en Diana kruisten een aantal jaar geleden, van het een kwam het ander en inmiddels hebben ze samen al heel wat ‘tavolata’s georganiseerd. Er is chemie tussen deze twee enthousiaste kookfanaten. Het delen van recepten en bereidingswijzen gaat als vanzelf. Ze raken er samen ook niet over uitgepraat. En daar hoort af en toe een temperamentvolle Italiaanse discussie bij over welke nonna gelijk heeft.
Piero Bianculli

Piero Bianculli

De roots van Piero Bianculli liggen in Zuid Italië. De beroepsmuzikant en ondernemer heeft een diepgewortelde liefde voor de Italiaanse keuken. Hij bracht een groot deel van zijn jeugd door in de restaurants van zijn ouders, waar hij alle keukengeheimen van dichtbij meemaakte. Piero kan niet wachten om ze te verklappen. Maar niet aan zijn oma doorvertellen, hoor.

Diana de Winter

Diana de Winter

Ook bij Diana de Winter zit de liefde voor de Italiaanse keuken in de genen. Haar moeder is geboren vlakbij Rome. Volgens haar is Diana meer Italiaans dan zijzelf. Als kind keek Diana over het aanrecht mee met haar ‘nonna’. Die maakte nog pasta met de hand. De liefde voor koken is verankerd in haar leven. Op de vraag ’Diaan, heb je nog een tip voor het eten vanavond?’ is het antwoord altijd Ja!

Laatste nieuws en recepten

  • De vonk: een feest
  • Idee: een Youtube kanaal
  • La Tavolata in het AD
  • Sarandrea Grissini XL Sesamo
  • Sarandrea Grissini XL Naturale
  • Autore Cacaopasta – melk en hazelnoot croccantino
  • Autore Cacaopasta – wit met pistache
  • Autore Cacaopasta - puur met croccantino
  • Autore Minuto Ribes 100gr
  • Autore Minuto Ribes 200gr
  • Sapori Mediterranei pikante venkelworst
  • Mancini Penne
  • Mancini spaghetti
  • Mancini BIO penne
  • Mancini BIO spaghetti
Contact

Laat een berichtje achter!

Contact
info @ latavolata.nl
Oudedijk 159-A
Rotterdam-Kralingen
Tel: (+31) 06 24 70 9307

Pin It on Pinterest

Share This