In Italië is dit gerecht een klassieker. En terecht, want het is heerlijk en supersnel klaar. Bekijk eerst het filmpje van de vierde uitzending op RTL4 (24 september 2017). Dan heb je alvast een indruk hoe het gerecht bereid wordt.

Dit is de volledige beschrijving

[/fusion_text][fusion_youtube id=”O9m7P56ST3U” alignment=”center” width=”800″ height=”” autoplay=”false” api_params=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” /][fusion_text]

 

Bereidingstijd: Totaal 20 minuten. Voorbereiden 10 minuten. Saus bereiden en pasta koken 10 minuten. De saus is gaar in de tijd dat de pasta kookt.

Fettuccine al pomodoro

Nodig (als hoofdgerecht voor 4-5 personen):

  • 500 gram Bucatini (maar het kan ook met Spaghetti)
  • handje grof zout
  • olijfolie extra vergine
  • kleine ui of sjalot
  • 80 gram guanciale (Italiaans spek uit de wang van het varken)
  • 2 a 3 gedroogde peperoncini (chilipepertjes)
  • 200 gram kleine zoete tomaatjes
  • 5 eetlepels (vers) geraspte pecorino (harde schapenkaas)

 

Zet klaar:

  • een pan met ca. 3 liter water
  • ruime koekenpan of hapjespan om de saus in te bereiden
  • spatel
  • kaasrasp
  • pastalepel (om de pasta uit de pan te scheppen)
  • borden

 

Bereiding:

  • Zet de pan met water op hoog vuur en houd de deksel op de pan
  • Snijd de uit of sjalot zo fijn mogelijk en houd 2 eetlepels klaar voor gebruik
  • Snijd de guanciale in kleine blokjes
  • Snijd de tomaatjes in 4 of 6 partjes
  • Doe olijfolie in de koekenpan totdat de bodem bijna bedekt is. Zet de pan op het vuur
  • Als het water kookt, voeg een vuist grof zout toe en doe de pasta in de pan
  • Draai het vuur onder de pasta lager, maar zorg dat het water blijft koken. De pan blijft nu zonder deksel. Een drupje olijfolie voorkomt dat het water overkookt
  • Voeg de ui en guanciale toe aan de olijfolie in de koekenpan
  • Draai het vuur onder de koekenpan zo laag dat het vet smelt, maar dat de ui niet kleurt
  • Doe de peperoncino pepertjes erbij. 2 voor licht pikant en 3 voor iets scherper
  • Voeg de tomaatjes toe in de koekenpan, voordat de ui begint te kleuren
  • Plet de tomaatjes met een spatel, zodat het sap eruit loopt
  • Laat de saus even pruttelen op zacht vuur
  • Controleer of de pasta ‘al dente’ (beetgaar) is (een tip is om 1 sliert uit de pan te nemen met een pastalepel. Als de punten van de bucatini elkaar raken, is de pasta gaar)
  • Schep de pasta uit het water direct in de pan met saus. Meng pasta met de saus en laat de smaken een minuutje samenkomen
  • Voeg een paar eetlepels pecorino toe en roer de pasta goed door
  • Haal de pan van het vuur en verdeel de pasta over de borden
  • Rasp er eventueel wat extra pecorino over en dien op

 

Met een extra salade of gegrilde groente erbij heb je met dit gerecht een complete maaltijd

 

Geniet van je pasta en van elkaars gezelligheid

Buon appetito!

 

Liefs, Piero & Diana

 

[/fusion_text][fusion_text]

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Pin It on Pinterest

Share This