Hoe je dit eenvoudige en lekkere pastagerecht maakt is te zien in het filmpje van de tweede uitzending van Bubbels en Boerenkool, op RTL4 (10 september 2017).

Bereidingstijd: 20 minuten, de saus is gaar in de tijd dat de pasta kookt.

[/fusion_text][fusion_youtube id=”cxK8wupf5FI” alignment=”center” width=”800″ height=”” autoplay=”false” api_params=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” /][fusion_text]

Orecchiette alla Contadina

Nodig (voor 4-5 personen):

  • 500 gram orecchiette (‘oorlelletjes’) (te koop in onze webshop)
  • 200 gram zoete tomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie extra vergine
  • grof zout
  • 1-2 gedroogde peperoncino (chilipeper)
  • snufje zout
  • 2 eetlepels vers gehakte platte peterselie
  • 3 eetlepels geraspte ricotta salata (gerijpte ricotta kaas) of pecorino

Zet klaar:

  • een pan met ca. 3 liter water
  • koekenpan om de saus in te bereiden
  • kaasrasp
  • borden
  • je favoriete wijn – omdat het altijd lekkerder kookt met een wijntje erbij

Bereiding:

  • Zet als eerste de pan met water op hoog vuur en houd de deksel op de pan
  • Doe olijfolie in de koekenpan totdat de bodem bedekt is. Zet de pan op het vuur.
  • Plet 2 tenen knoflook met het velletje er nog omheen en voeg ze toe aan de olie
  • Maak een sneetje in elke tomaat en knijp ze een beetje uit voordat je ze in de pan toevoegt aan de olie met knoflook
  • Doe de peperoncino pepertjes erbij, verkruimel ze boven de pan en was je handen
  • Als het water kookt, voeg dan een vuist grof zout toe en doe de orecchiette in de pan
  • Draai het vuur onder de pasta lager, maar zorg dat het water blijft koken. De pan blijft nu zonder deksel. Een drupje olijfolie voorkomt dat het water over kookt
  • De tomaten zijn nu zacht aan het worden. Proef de saus en bepaal of er wat zout bij moet. Soms zijn de tomaten wat zuur, doe er dan een paar korreltjes suiker bij
  • Zodra de orecchiette ‘al dente’ (beetgaar) zijn schep dan de pasta uit het water direct in de pan met saus. Haal de pan van het vuur.
  • Roer de saus door de pasta en voeg de peterselie toe
  • Verrijk het gerecht met een beetje rauwe olijfolie extra vergine
  • Verdeel de pasta over de borden
  • Rasp de kaas over het gerecht en dien op

Samen met wat groene sla, is dit een volledige maaltijd

Snel klaar, lekker en gezond. Geniet van de maaltijd en van elkaars gezelligheid. Buon appetito!

Piero & Diana

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Pin It on Pinterest

Share This