Dit is een fantastisch dessert met limoncellocrème en een babà in limoncello (i.p.v. rum) … heel eenvoudig te maken. Kijk eerst naar de video en volg daarna de beschrijving.

Dit is de volledige beschrijving. Wij gebruiken de heerlijke limoncello van Xquisito.

Bereidingstijd: 30 minuten en 3 uur in de koelkast opstijven

Dessert met limoncello en babà in limoncello

Nodig (voor 4-6 personen):

  • 250 gram Mascarpone
  • 50 gram poedersuiker
  • 3 eieren (splits dooier en eiwit)
  • 10 eetlepels limoncello
  • 5 eetlepels water
  • 1 droge mini babà per persoon (vanaf oktober verkrijgbaar bij La Tavolata)
  • 4-6 dessertschaaltjes
  • Garnering naar keuze. Bijvoorbeeld aardbei of krul van citroenschil

Zet klaar:

  • 2 kommen om in te mixen
  • Mixer met 2 gardes
  • Diep bord om babà te weken in limoncello, water en lepeltje suiker
  • Spatel om de eiwitten mee door mascarponesaus te spatelen
  • Dessertschaaltjes

Bereiding:

  • Splits de eieren en doe de dooiers in een kom en de eiwitten in de andere kom (zorg dat de kommen goed schoon en droog zijn en dat er geen eigeel bij het eiwit komt)
  • Leg de babà’s in een diep bord met 5 eetlepels limoncello, 5 eetlepels water en een theelepeltje suiker. Draai ze regelmatig, zodat ze zoveel mogelijk vocht opnemen. Het is de bedoeling dat ze sponzig worden. Vul het mengsel indien nodig aan
  • Mix de eiwitten zo stijf mogelijk en zet de schaal apart
  • Voeg 50 gram poedersuiker toe aan de eidooiers
  • Mix voorzichtig de dooiers en suiker. Als de suiker en dooiers gemengd zijn, zet de mixer dan sneller zodat de saus schuimig wordt
  • Voeg een lekkere scheut (ca. 5 eetlepels) limoncello toe aan het gele mengsel
  • Voeg de mascarpone toe en mix de romige saus door tot een glad geheel
  • Proef (altijd met een schoon lepeltje) of de saus op smaak is. Een zachte limoncellosmaak is goed
  • Spatel de eiwitten zo luchtig mogelijk door de mascarponesaus. Werk vanaf de bodem in ronde bewegingen omhoog
  • Leg in elke dessertschaaltje een babà en bedek deze met de mascarponesaus
  • Tik de schaaltjes even op het werkblad, zodat de saus egaal wordt verdeeld
  • Zet het dessert in de koelkast minimaal 3 uur, maar het mag ook een dag voordat je het wilt eten (dek het dan even af met folie)
  • Dit dessert smaakt het best als je het een half uur vooraf uit de koelkast haalt
  • Garneer elk schaaltje met een doorgesneden aardbei of een krul van citroenschil
  • Gaat prima samen met een glaasje limoncello
  • Eet smakelijk en geniet van de complimenten van je gasten

Liefs van Piero & Diana

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Pin It on Pinterest

Share This